Angol húsos pite ihlette falatok a grillről

írta: Peitli Csilla

Az angol húsos piték grillezett változata tökéletes parti étel. Piknikre vagy ünnepeken előételnek is remek.


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 2 db tojás
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fekete bors
  • 1 ek Erős Pista
  • fél kk só
  • 250 g mozzarella
  • 3 dl bbq szósz
  • 40 g zab (finomra tört)
  • 2 csomag linzertészta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 160 fokra.
  2. A darált húst keverjük össze egy nagyobb tálban a finomra tört zabbal, az egyik tojással, az apróra vágott hagymával és fokhagymával, valamint 60 ml bbq szósszal.
  3. Adjuk hozzá az csípős szószt és a sót, borsot, majd dolgozzuk össze .
  4. Készítsünk a keverékből dió nagyságú golyókat.
  5. A golyókat tegyük fel a grillre egy vaslapra és süssük őket 15-20 percig zárt tető alatt.
  6. Közben terítsük ki a tésztát és szaggassunk belőlük köröket.
  7. A körök egyik felére halmozzunk sajtot.
  8. Amikor elkészültek a húsgolyók, kenjük le őket bbq szósszal és tegyünk rá a sajtos korongokra egyet-egyet.
  9. A tésztát hajtsuk félbe és zárjuk le jól a széleknél. Ehhez használhatunk egy villát vagy ravioli készítő formát.
  10. A megmaradt tojással kenjük le a tészták tetejét és tegyük be őket sülni a grillre.
  11. Adjunk neki újabb 15-20 percet, hogy a tészta jól átsülhessen.
  12. A bbq szósszal, mint mártogatóssal, kínáljuk.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.