Angol húsos pite ihlette falatok a grillről
írta: Peitli Csilla
Az angol húsos piték grillezett változata tökéletes parti étel. Piknikre vagy ünnepeken előételnek is remek.
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 2 db tojás
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk fekete bors
- 1 ek Erős Pista
- fél kk só
- 250 g mozzarella
- 3 dl bbq szósz
- 40 g zab (finomra tört)
- 2 csomag linzertészta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 160 fokra.
- A darált húst keverjük össze egy nagyobb tálban a finomra tört zabbal, az egyik tojással, az apróra vágott hagymával és fokhagymával, valamint 60 ml bbq szósszal.
- Adjuk hozzá az csípős szószt és a sót, borsot, majd dolgozzuk össze .
- Készítsünk a keverékből dió nagyságú golyókat.
- A golyókat tegyük fel a grillre egy vaslapra és süssük őket 15-20 percig zárt tető alatt.
- Közben terítsük ki a tésztát és szaggassunk belőlük köröket.
- A körök egyik felére halmozzunk sajtot.
- Amikor elkészültek a húsgolyók, kenjük le őket bbq szósszal és tegyünk rá a sajtos korongokra egyet-egyet.
- A tésztát hajtsuk félbe és zárjuk le jól a széleknél. Ehhez használhatunk egy villát vagy ravioli készítő formát.
- A megmaradt tojással kenjük le a tészták tetejét és tegyük be őket sülni a grillre.
- Adjunk neki újabb 15-20 percet, hogy a tészta jól átsülhessen.
- A bbq szósszal, mint mártogatóssal, kínáljuk.