Ananászos salsa grill húsok mellé
írta: Peitli Csilla
Édes, frissítő és meglehetősen pikáns kiegszítő lehet ez a salsa a grillezett húsokhoz. A hot dogtól kezdve a tartalmasabb húsokig, mindenhez passzol, így érdemes lehet dupla adaggal indítani.
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 2 db chili paprika
- 1 db lilahagyma
- 60 g cilantro
- 2 ek limelé
- 1 csipet só
- 1 csipet fekete bors
Elkészítés:
- Az ananászt, a chilit, a hagymát és a friss cilantrót kockázza össze körülbelül 1x1 centiméteres darabokra.
- Ezeket egy tálba helyezve öntse rájuk a lime levét és jöhet a só, bors ízesítésnek.
- Hagyja állni legalább fél órát, hogy az ízek minél jobban összeérjenek, és már tálalható is köretként vagy feltétként a csípős, édes, zamatos salsa.