Ananászos salsa
írta: Peitli Csilla
Friss, édes és enyhén füstös a grillezett paprikának köszönhetően.
Hozzávalók:
- 1 konzerv ananász
- fél db lila hagyma
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db kaliforniai paprika (zöld)
- 1 db jalapeno
- 1 db lime
- 2 ek koriander zöldje
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A hagymát vágjuk apróra és tegyük egy nagyobb tálba.
- Adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott ananászt.
- A paprikákat vágjuk nagyobb darabokra és a grillen pirítsuk le őket 1-1 perc alatt.
- Ezután vágjuk kisebbre és tegyük őket is a tálba.
- Locsoljuk meg az egészet a lime levével, szórjuk meg a sóval és végül hintsük meg a koriander zöldjével.
- Rázzuk össze a salsát, amíg szépen összekevernek az alapanyagok és hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.
- Húsok mellé vagy tortillához is kiváló!