Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm gyömbér
- 80 ml szójaszósz
- 80 ml méz
- 60 ml alma cider ecet
Elkészítés:
- Az ananászt hámozás és tisztítás után pürésítsd össze.
- A fokhagymát és a friss gyömbért is zúzd össze vagy vágd nagyon apróra.
- Ezután már nincs más dolgod, mint összekeverni az összes hozzávalót, félretenni és állni a pácot a grillezésig.
Extra tippek:
- Ha le tudod légmentesen zárni a szósztartó edényt, akkor akár egy hétig is eláll a hűtőben a pác.
- Az édes-csípős kombinációk rajongói egy kis chilivel is feldobhatják a pácot. Ehhez a mennyiséghez egy fél paprika elegendő, természetesen ez is apróra vágva.
- A pác elsősorban csirkékhez ideális, de sertéssel is kipróbálható.