Hozzávalók:
- 250 g csirkemell
- 1 db zöld paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 db ananász
- 60 ml BBQ szósz
Elkészítés:
- A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
- Amíg melegszik a kinti grill, készítsd elő a hozzávalókat.
- A megtisztított paprikát, és a megpucolt hagymát vágd nagyobb falatnyi darabokra.
- Hasonló méretűre aprítsd fel az ananászt és a csirkét is.
- Váltakozó sorrendben húzd nyársra az alapanyagokat, úgyhogy éppen összeérjenek, de ne legyenek túl szorosan egymás mellé tűzve, különben az érintkezési pontokon nehezebben sül meg az étel.
- A nyársak elkészítése után egy ecset segítségével kend le minden oldalukat a bbq szósszal.
- Süsd őket a grillen, a hús vastagságától függően 7-12 percig. Majd azonnal tálalhatod is rizzsel vagy egyéb körettel
Extra tippek:
- Ha fából készült nyársat használsz, sütés előtt áztasd be őket fél órára langyos vízbe, hogy a grillen ne égjen meg a fa.
- A falatnyi ételek biztosabban rögzíthetőek, ha egy nyárs helyett kettőt szúrsz beléjük párhuzamosan.
- Friss ananász helyett használhatsz konzerv változatot is, de akkor kicsit édesebb lesz az eredmény
Használj dupla nyársat, hogy ne forogjon az étel sütés közben sem.