Alufóliában sült krumpli
írta: Peitli Csilla
Amíg sülnek a húsok, érdemes melléjük tenni pár alufóliába csomagolt burgonyát. Ízesítés után gyakorlatilag nem kell velük foglalkozni, így igényesebb húsok mellé is kiváló megoldás.
Hozzávalók:
- 4 kisebb db krumpli
- 1 kk fokhagyma por
- 2 kk olasz fűszerkeverék
- 1 kk bors
- 1 kk só
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A fűszereket közben keverjük össze az olaj nélkül, majd tegyük félre.
- A burgonyát mosás és törlés után szurkáljuk meg villával minél több helyen, majd kenjük be egy kevés olajjal a felületüket.
- Ezután szórjuk le a fűszerekkel a burgonyát, majd csomagoljuk őket alufóliába. Akár két réteg csomagolást is használhatunk, hogy biztosan jól záródjon az alufólia.
- A grillre felhelyezve legalább 25 percig sütjük, 5 percenként fordítsunk rajta egy kicsit. Az idő leteltével egy csomagot nyissunk ki, hogy ellenőrizzük a krumpli állagát. (Emiatt érdemes azonos méretű krumplikat választani.)
- Ha teljesen megpuhult a burgonya, akkor tálalás előtt pihentessük 10 percig még a csomagolásban. Tejföllel tálaljuk!