Almaecetes grillezett csirke
írta: Peitli Csilla
A hétvégi grillezés során elkészítheted az egész heti ebédedet, amit magaddal vihetsz a munkahelyedre. Ez a csirke recept eltartható és finom.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 80 ml olívaolaj
- 3 ek citromlé
- 2 ek almaecet
- 1 kk friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirke kivételével mindent tegyél aprítóba és dolgozd össze őket egynemű páccá.
- Pácolt be a csirkét, amíg a grill melegszik.
- Tedd fel a csirkéket a grillre és süsd őket oldalanként 5-8 percig.
- Felvágás előtt hagyd pihenni 5 percig a húst, majd azonnal tálalhatod, vagy tedd jól záródó tárolóba felhasználásig.
+ Mell helyett használhatsz más csirkerészeket is, de azoknak (különösen, ha a csont is bent marad) több sütési időre lesz szükségük.