Áfonyás créme brülée Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
Minden étkezés megkoronázása a desszert, hiszen így tehetjük igazán kerekké az étkezésünket. Egy kerti parti alkalmával pedig igazán jól mutat egy grillben elkészített tejes, könnyű pudingra emlékeztető desszert, persze a megfelelő hűtés után.
Hozzávalók:
- 1 doboz fekete áfonya
- 5 dl tejszín
- 2 dl tej
- 6 db tojás sárgája
- 1 db tojás fehérje
- 20+10 dkg cukor
- 1 db vanillia rúd
Elkészítés:
A gázgrillt begyújtom, és amíg előkészítem a desszert többi elemét, 150 fokra hagyom felmelegedni.
A tojások sárgáját és a fehérjét habosra keverem 20 dkg cukorral. A tejszínt és a tejet 1 vaníliarúd kikapart magjaival felmelegítem kb 65 fokra, majd lassan a tojásokhoz adom, és közben folyamatosan keverem. Kerámia vagy eldobható alufólia szuflé formákba áfonyát teszek és feltöltöm a tejes tojással. Egy nagy tepsibe teszem a formákat és a feléig feltöltöm vízzel, majd a grillbe teszem. Nagyjából 90 percig sütöm, amíg a közepe is szépen megszilárdul. Hagyom teljesen kihűlni és tálalás előtt a maradék cukrot elosztom a tetején és szakács fáklyával karamellizálom.