Hozzávalók:
- 1 db Mangó
- 450 g Fekete áfonya
- 40 g Méz
- 1 db Jalapeno paprika
- 1 marék Menta levél
- 1 evőkanál Balzsamecet
- 1 csipet Só
- 1 csipet Bors
Elkészítés:
- A mangót hámozd meg és vágd falatnyi darabokra.
- Az áfonyát tisztítsd meg. Ha fagyasztott változatot használsz, várj amíg felenged.
- A jalapeño paprikát és a mentelevelet aprítsd fel.
- Az oldalégőn tedd fel főni a hozzávalókat, és hagyd hogy felforrjon a keverék.
- Nem kell azonban sokáig főzni, 5 perc alatt csodásan összeérnek az ízek, ekkor vedd le a salsát hűlni.
Extra tippek:
- Az áfonya-mangó salsa jó választás lehet grillezett csirkemell, bármilyen hal vagy akár sajt mellé. Kellemes édeskés zamata feldobja még a fűszeresebb húsokat is.
- A mexicói ízvilág erősítéséért gyakran használnak a recepthez jícamát, vagyis jamszgyökeret. Ebből egy darab bőven elég és a mangóhoz hasonlóan hámozva és kis darabokra vágva adják a keverékhez. A ropogós gyökér íze enyhén a gesztenye-alma ízvilágát idézi, nagyon jól illik a salsához.