Hozzávalók:
- 2 kg sertéskaraj
- 50 dkg cheddar sajt
- 4 kk füstölt só
- 15 db egész bors
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl BBQ szósz
Elkészítés:
- A húst csont nélkül kérjük, vagy ha csontos akkor ki kell csontoznunk.
- A karajt ezután főzőlébe tesszük, amelybe teszünk füstölt sót, egész borsot, vöröshagymát, fokhagymát. Kellemesen puhára főzzük - ez kb. másfél óra fedő alatt.
- Ha elkészült, kivesszük a léből és egy kis áttörölgetés után bekenjük BBQ szósszal minden oldalát. A felmelegített grillre helyezzük és itt szép pirosasra sütjük, k.b 15 percenként fordítva egyet rajta.
- Mikor szépen megsült akkor felszeleteljük. Ügyeljünk a szeletelésnél arra, hogy ne legyenek nagyon véknyak a szeletek - én inkább 2-3 cm vastagokat vágok belőle.
- A Cheddar sajtot felszeletelem vékony lapkákra így könnyebben fog a hússzeletek között megolvadni. Ezek után már csak a tálalás van hátra.
- Egy szelet hús, egy szelet sajt. Ezt annyiszor ismételjük, ahányszor akarjuk, de saját meglátásom szerint 3 szelet hús bőven megteszi. Én az utolsó szelet húsra még teszek egy szelet sajtot és ezt szakács fáklyával kicsit ráolvasztom, így mutatósabb kicsit. Azért adtam neki a torony nevet, mert kicsit eltolva kell a húsokat egymásra pakolni. Meglocsolhatjuk egy kis BBQ szósszal a végén.
Extra tippek:
- Köretként: friss salátakeveréket ajánlok, viszont grillezett zöldségekkel sem utolsó.