A legjobb grillezett kolbász, savanyú káposztával
írta: Peitli Csilla
A grillezett kolbász remek hot dog alapanyag, amit kicsit és nagyok egyaránt szeretni fognak.
Hozzávalók:
- 900 g sütni való kolbász
- 451 g savanyú káposzta
- ízlés szerint mustár
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt.
- Amikor már izzik a faszén, rendezzük őket a grill egyik felébe.
- Tegyük fel a sütőrácsokat és zárt tető alatt hagyjuk még melegedni 5 percig.
- A savanyú káposztát tegyük egy alumínium tálcába, a levével együtt.
- Ebbe az ágyba fektessük bele a kolbászokat.
- Tegyük fel a tálcát a grill melegebb részére és süssük 4 percig, amíg a káposzta leve el kezd forrni.
- Ekkor tegyük át a grill hűvösebb részére, csukjuk le a fedelet és süssük 10 percig, hogy a kolbászok teljesen átsüljenek.
- Félidőben fordítsuk meg a kolbászokat.
- Amikor letelt az idő, akkor vegyük ki a kolbászokat a tálcából és tegyük közvetlenül a rácsokra, hogy szépen megpirulhassanak.
- A káposztát vegyük le hűlni.
- Süssük 3 percig, percenként fordítva rajtuk egy picit.
- Ekkor már a felvágott hot dog zsemlék is felmehetnek pirulni a grillre.
- Amikor minden elkészült, állítsuk össze a savanyú káposztás hot dogot és ízesítsük mustárral. Esetleg pirított hagymával!