Hozzávalók:
- 2 kg csontos csirkecomb
- 5 dl bbq szósz
- 4,5 dl sör
- 1,5 ek só
- 3 ek barna cukor
- 1,5 kk chili por
- 1,5 kk őrölt kömény
- 1,5 kk fokhagymapor
- 1,5 kk mustárpor
- 1,5 kk hagymapor
- 1,5 kk pirospaprika
- fél kk fekete bors
Elkészítés:
- A sört keverjük össze 1 evőkanálnyi sóval, majd ebbe tegyük bele a megtisztított csirkedarabokat.
- Pácoljuk legalább 20 percig, de légmentes helyen akár 2 napig is állhat.
- Melegítsük elő a grillt és készüljünk két zónás grillezésre
- A száraz páchoz keverjük össze a fűszereket a barna cukorral.
- A csirkékről itassuk le a felesleges nedvességet, sózzuk meg a maradék sóval és bőségesen szórjuk meg a fűszerkeverékkel, a bőr alá is dolgozzunk be belőle.
- Tegyük fel a csirkéket a grillre hidegebb részére (bőrös oldallal felfelé) és süssük zárt tető alatt 25-40 percig a csirkék méretétől függően.
- Ezután tegyük a csirkét a melegebb részre és kenjük le a bbq szósszal, majd pirítsuk rá a szószt a húsra oldalanként 2 perc alatt. (Ezt akár 2-3-szor ismételhetjük is, hogy ízletes és a bőr ropogós legyen.
- A maradék bbq szósszal együtt tálaljuk.