A Cubano szendvics burger változata
írta: Peitli Csilla
A Cubano szendvics igazi klasszikus, amit most burgerként készítünk, de a meghatározó alapanyagok most sem maradhatnak ki.
Hozzávalók:
- 250 g darált marhahús
- 250 g darált sertéshús
- 1 ek citromlé
- 1 kk fokhagymás só
- fél kk bors
- 100 ml majonéz
- 60 ml mustár
- 8 szelet sajt
- 8 szelet sonka
- 4 db csemege uborka
- 4 db mini bagett
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy tálban keverjük össze két darált húst, adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát só és a bors felét. Dolgozzuk össze alaposan, majd osszuk négy részre.
- Készítsünk a húsból négy húspogácsát és már mehetnek is fel a grillre.
- Oldalanként 5-7 percig süssük.
- Amíg sül a hús, készítsünk mártást a majonézből, mustárból, a maradék fokhagymás sóból és borsból. Jó alaposan keverjük ki, majd kenjük meg a félbevágott bagettek belsejét vele.
- A szendvicsekbe osszuk el a sonkát, a sajtot, majd a szeletelt uborkákat. Végül pedig a húspogácsát is tegyük bele.
- Tálalás előtt még menjenek vissza a grillre, hogy a kenyér ropogósra süljön és a sajt is megolvadjon (4-6 perc). Sütés közben egy kicsit nyomjuk is le a szendvicseket, hogy jól összeérjenek az ízek.