Hozzávalók:
- 1 db csirkemell
- 220 ml 7 up
- 110 ml szójaszósz
- 110 ml olívaolaj
- 8 g torma
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- első rétegében kicsit bevágd. (Nem kell rányomni a kést.)
- A csirkéket tedd egy magasított falú edénybe és öntsd rá a pácot, majd tedd be a hűtőbe 2 órára.
- Közben közepes hőfokra melegítsd fel a grillt.
- A hűtőből kivett csirkéről kicsit rázd le a pácot és már mehet is a grillre.
- Pár perc alatt süsd készre mindkét oldalát. Közben egyszer (de csak egyszer) fordítsd meg a húst.
Extra tippek:
- A kés helyett használhatsz villát is a hús „beirdalásához”. Ekkor a villa hegyével szurkáld meg a csirkeszeleteket mindkét oldalon. Ennek segítségével jobban átjárja majd a húst a páclé.
- Akár előző nap is elkészítheted a pácot és beteheted a csirkét a hűtőbe. Még nyolc órás pihentetés sem árt meg neki.
- Lehetőleg frissen reszelt tormát használj, de ha ez nem áll rendelkezésedre, akkor üveges tormával is készítheted a receptet.