Húshőmérő
- írta: SpaTrendOnline
- 2014.11.171
A grillezéshez szükséges eszközök között egyaránt találhatsz olyat, aminek használata elengedhetetlen, és olyat, ami nem feltétlenül szükséges, de nagyban megkönnyíti a munkádat. Ez utóbbi csoportba tartozik a húshőmérő vagy egyéb általános használatú digitális ételhőmérők. Enélkül is születtek már a történelemben ínycsiklandó ételek, de a nagyobb hússzeletek sütésekor nagyon jól jönnek ezek a kis berendezések, nehogy idejekorán félig kész ételek kerüljenek le a grillrácsról.
A legpraktikusabb a digitális változat, ami gyorsan, pár másodperc alatt megmutatja a hús belső hőmérsékletét, és így a hús felvágása nélkül is kiderülhet, valóban átsült-e a kiszemelt áldozat. Nagyobb húsoknál, egészben sült szárnyasoknál vagy vastagabb marhaszeleteknél is célszerű bevetni a hőmérőt, kizárva ezzel a tévedés lehetőségét.