Téli grillezés 3 aranyszabálya
- írta: Peitli Csilla
- 2021.01.03
Sokan elcsomagolják a grill télire, pedig ilyenkor is ugyanolyan finom ételek készíthetőek a forró rácsokon. Sőt, a meleg grill mellett állni igazán kellemes téli kikapcsolódás lehet, ha betartod a téli grillezés 3 aranyszabályát!
1. Belső előkészületek
Az előkészületek sokszor több időt vesznek igénybe, mint maga sütés. Ezeket remekül fel lehet osztani kisebb folyamatokra, és a többsége a lakás melegében is elvégezhető. Ha a sütésre kész, tálcára helyezett alapanyagokat viszi ki, kellemes hosszúságúra csökken hidegben töltött idő.
2. Kisebb húsok előnyben
A kisebbre vágott húsok, illetve a kevés sütési időt igénylő szárnyasok és halak ideális téli csemegét, mert ezeknek kevesebb sülés kell. Ugyanakkor a pácolási idő és az ízesítésre fordított idő is csökkenhet, amitől gyorsabb lesz az egész folyamat is.
3. Hőmérő
A kinti hideg miatt lassabban fűthet fel a grill és a sütési idő is meghosszabbodhat, ezért télen érdemes a szem és a rutin helyett egy hőmérőre bízni magunkat. A húshőmérőt nem befolyásolja a külső időjárás, ezért mindig pontos és megbízható eredményt mutat.