Hogyan süsse a grillezett gesztenyét?
- írta: Peitli Csilla
- 2020.11.01
A meghatározó karácsonyi illatok egyike a sült gesztenyéé, amely belengi a deres utcákat, és az ünnepi díszbe költözött otthonokat. A sült gesztenyét elkészíteni nem bonyolult, de mégis jól jöhet hozzá pár tipp.
- A gesztenyék kemény héját mindig vágja be sütés előtt, hogy később a pucolás ne ütközzön nehézségbe.
- Nagy szemű, sértetlennek látszó gesztenyét vásároljon, hogy minél kevesebb sérült szemet kelljen kidobnia.
- Sütéshez a legideálisabb választás a kerti grill, mert a nyílt láng különösen finom aromákat csalogat elő a gesztenyéből.
- A gesztenye sülhet közvetlenül a láng felett, még vaslapra vagy serpenyőre sincs feltétlenül szükség.
- Az egyetlen fontos szempont, hogy olyan sűrű rácsot válasszon, amelyen már nem fér át a gesztenye.
- Egy lapáttal időnként mozgassa át a szemeket, hogy minél egyenletesebben süljenek a szemek.
- A pucoláshoz ne várja meg míg teljesen kihűl a gesztenye, ha még egy kicsit meleg, rugalmasabb a héj.