Hogyan lesz tapadásmentes a grillrács olaj nélkül?
- írta: Peitli Csilla
- 2021.03.17
A rácsok forróak, az alapanyagok előkészítve, a grill csak a sütésre vár. Ilyenkor jön a legtöbb esetben a rácsok leolajozása, ami megakadályozza az étel leragadását. Ha nem szeretnél túl sok zsiradékot használni vagy tartasz a lecsöpögő olajtól, ez a trükk neked szól!
A lecsöpögő zsiradék könnyen fellángolást okoz, ezért érdemes elkerülni. Ez elkerülhető a rácsok olajos papírral való áttörlésével is, de ha nem szeretnél még a rácsokra is olajat kenni, akkor nincs más hátra, jöhet Teddy Bricker díjnyertes séf tanácsa: a burgonya bevetése.
Az étterem tulajdonos séf ugyanis esküszik a burgonyára, ha a rácsok vagy a sütőfelület tapadás mentessé tételéről van szó. Hogyan használd? Vágj félbe egy krumplit és a forró rácsokat dörzsöld át vele. Ilyen egyszerűen elérheted, hogy olaj nélkül se ragadjon le az étel a grillen. A krumpli fogásához használj grillkesztyűt vagy fogót, hogy még véletlenül se égesd meg a kezeidet a művelet közben.