Három tipp a tökéletes grillezett halhoz

Egyre nagyobb a kínálat, de még mindig nem eszünk elég halat a statisztikák szerint, pedig rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak. A konyhában sütés mellett remek alternatíva a halak grillezése, amitől nem lesz szagos/meleg a lakás, gyorsan megvan és egy-két trükk betartásával rendkívül egyszerű!


1. Sütési időt ne vidd túlzásba

A halak sütési ideje típusuktól és a hús vastagságától függően egy igen széles skálán változhat, de alapvetően azért elmondható, hogy ha a hús színe opálossá válik, akkor már fogyasztható is. Egy kis plusz pirítás a bőrön csodákat tehet az ízzel, ezért azt érdemes zsiradékkal kezelni a sütés megkezdése előtt.

A halat gyenge húsa miatt nem érdemes sokat forgatni, de egyszer, kb. a sütés 70%-ánál azért fordítsuk meg.

2. Leragadás ellen falap

A halak húsa a sütés során fellazul és könnyen szétomlik, ezért csak nagyon óvatosan mozgasd. Annyira sérülékeny a húsa, hogy egy kis leragadástól is széteshet az egész, ezért azt mindenképpen előzd meg. Leragadás ellen bevethetsz egy falapot, így nem közvetlenül a rácson sül a hal. Esetleg süsd egészben és hagyj rajta minél nagyobb bőrfelületet. A bőr segít majd egyben tartani az ételt és nem kell apró haldarabokat tálalnod a grillezés végeztével.

3. Célszerszámokkal a sikerért

Könnyebb lesz a halat kezelni, ha megfelelő grilleszközöket használsz a sütés közben és után. Ilyen például nagy felületű lapát, amivel könnyű mozgatni még a nagyobb darabokat is. De ilyen a grillkosár is, ami az egész halak sütését teszi egyszerűbbé azáltal, hogy kalitkába zárva többet is kezelhetsz, mozgathatsz, forgathatsz egyszerre, időt és fáradtságot spórolva ezzel.

Próbáld ki a grillezett halat, mert könnyed, egyszerű és ízletes fogás, ami ideális vacsora nyárra!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.