Dobja fel egy kicsit a grillezést boroshordóval
- írta: Peitli Csilla
- 2021.02.13
A jól ismert recepteket is lehet tovább variálni füstölőfákkal. Ez a sokoldalú kiegészítő igazán feldobhatja a húsokat, zöldségeket. A variációs lehetőség ráadásul gyakorlatilag végtelen.
Aki szereti az újdonságokat és szívesen próbál ki eddig ismeretlen ízeket és aromákat, annak a füstölőfák piaca igazi csemegebolt. A gyümölcsfák gyengébb füstje tökéletes a szárnyasokhoz, míg a hickory vadabb aromája a sertés és marha húsokat egészíti ki parádésan. Van azonban egy olyan szegmens, ami tényleg csak az úttörőknek való.
A fával, gyógynövénnyel és teával való füstölés mellett létezik egy second hand irány is a füstölésben. Itt olyan faanyagokat használnak amelyek egyszer már felhasználásra kerültek, nem is akárhogy. Boros vagy rumos hordóként. A leselejtezett hordókat gyakran adják el kisebb chipsként, fadarabként vagy lapokként grillezőknek, hogy a fába ivódott aromákat aztán az ételbe csempésszék. A fa saját és a bor, rum aromája együtt különleges ízharmóniát teremt. Próbálja ki ön is!