A grillrács olajozásának legjobb módja
- írta: Peitli Csilla
- 2020.12.11
A grillrácsok karbantartása és olajozása elengedhetetlen a tökéletes sütési élményhez. A leragadó, darabjaira hulló étel elég kiábrándító, de a rossz olajozástól fellángoló tűz is okozhat problémát az ételben. Mi a megoldás? Mutatjuk!
Kevés kivételtől eltekintve a rácsoknak jót tesz az olajozás. Viszont nem mindegy hogyan visszük fel azt, hiszen a lecsöpögő zsír megég és fellángolást okoz. Ez kellemetlen, hátráltatja a sütést és ha már van étel a rácson, akkor egyenetlen sütést eredményez vagy megégeti az ételt. Emiatt sem az olaj szprék, sem a szilikon ecsetek nem alkalmasak a rácsok kezelésére. A megoldás mégis nagyon egyszerű.
Egy fogó és egy papír kell csak hozzá. A törlőpapírt vagy szalvétát galacsinná gyűrjük és olajba mártjuk, hogy megszívja magát. A fogóval kicsit kinyomkodjuk, és már mehet is a rácsok áttörlése. A papír csak annyi olajat enged ki magából, ami elég a rácsok olajozására, de nem többet. Így nem kell tartani a lecsöpögéstől és az ezzel járó kellemetlenségektől.