3 tipp, hogy mindig jól sikerüljön a hamburger
- írta: Peitli Csilla
- 2022.07.03
A burgerek nem a legbonyolultabb ételek közé tartoznak, de az igazán ízletes, szaftos példányokért azért a grillezőknek is meg kell küzdeniük. Adunk pár tippet a stratégia felállításához.
Kevert húsok
Minél soványabb egy hús, annál egészségesebb. Viszont annál szárazabb is, ezért érdemes keverni a szárnyasokat a sertéssel, hogy igazán ízletes és szaftos végeredményt kapjunk. A kevert húsok íze ráadásul sokkal karakteresebb is, így érdemes kísérletezni.
Ne dolgozd túl
A fűszereket mindig dolgozd alaposan bele a húsba. Nem elég csak a felszínt megszórni, kell, hogy a pogácsa egésze átvegye az ízt. Ugyanakkor nem szabad túlságosan erősen és sokáig masszírozni a húst, mert különben elveszítheted a tökéletes íz/állag harmóniát.
Ízfokozók nélküli ízrobbanás
A házi hamburgerek mentesek az ízfokozóktól, de így is elérheted a maximális ízhatást ha okosan választod meg a fűszerezést. A hamburgerek elbírják a bátor ízesítést, így jöhetnek a füstölt sók, csípős paprikák vagy akár a BBQ szósz is a húsba.