Hozzávalók:
- 4 db vöröshagyma
- 4 db zöldségleves kocka
- 60 g vaj
- 5 g só
- 3 g fekete bors
- 100 g sajt
- 60 ml fehérbor
- 4 dl víz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepesen melegre.
- Pucold meg a hagymákat és vágd le a tetejüket, valamint a gyökérzetet is úgy, hogy a hagymát lehetőleg ne vág le nagyon.
- Ezután vágd be felülről a hagymát, úgy hogy a fej egyben maradjon. Először egyik irányba ejt metszéseket (de ne vágj le az aljáig), majd erre merőlegesen is vágd be a hagymát.
- Mindegyik hagymát külön-külön ültesd fel egy dupla rétegű nagy alufóliára és kezd el egy fészket készíteni körülötte.
- Ha ez már megvan, akkor a négyfelé osztott vajat nyomkodd bele a hagyma tetejébe.
- Erre tedd rá a leveskockákat, majd öntsd nyakon az egészet a vízzel és a fehérborral.
- Óvatosan csomagold be őket és tedd fel a grillre, hogy elkészüljön.
- Sülés közben nem szabad nyitogatni vagy forgatni a csomagokat, hagyd legalább 40-50 percig sülni/főni.
- Amikor lejárt az idő és tapintásra puha a hagyma, nyisd ki a csomagokat és tedd rá a sajtot a majdnem kész levesre.
- Ekkor már nem kell visszacsomagolni, elég ha a grill tetejét lecsukod és pár perc alatt megolvasztod a sajtot.
- A levest kétszersülttel tálald.
Extra tippek:
- Ha nem bízol az alufóliában, a csomagokat ne közvetlenül a rácsra tedd, hanem egy alufólia tálcára, így az nem ragadhat oda, hogy mozgatáskor kiszakadjon a „zacskó”.
- Fehérbor helyett használhatsz sherryt az intenzívebb ízekért.
- Szinte bármilyen hagymát választhatsz, de a kisebbeknek vagy a póréhagymának nem kell olyan hosszú sütési idő, azoknak fél óra is elég lehet.
- Az alufólia helyett használhatsz ki tálkákat is, amiket lefedsz a sütéshez.